Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Οι Δικηγόροι και οι Δικαστές της Θεσσαλονίκης...


Άς ανταποδώσουν στην κοινωνία λίγα από τα πολλά που πήραν απ' αυτήν και από αυτά που τους έδωσε απλόχερα το κράτος δηλαδή αυτοί οι ίδιοι στον εαυτό τους.
Εδώ βλέπουμε: 1) Το όμορφο τείχος, μέρος του Φρουρίου του Βαρδάρη, ασφυκτιά εγλωβισμένο στις κολώνες και στους τοίχους του Δικαστικού μεγάρου.
2) Πως σταμάτησε απότομα ο πεζόδρομος που πήγαινε παράλληλα με τα τείχη πίσω από τον ΟΤΕ γιατί θα καταργούνταν λίγες θέσεις στάθμευσης από το Parking
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ
 
ΑΜΕΣΑ:
Να γίνουν οι παρεμβάσεις που περιγράψαμε πιο πάνω.
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ:
1) Να καταργηθούν τα Parking των Δικαστηρίων και του ΙΚΑ. Να υπάρχουν μόνο λίγες θέσεις στάθμευσης για τις ανάγκες της απο(επι)βίβασης.
2) Τα Δικαστήρια, ο ΟΤΕ και το ΙΚΑ προς το παρόν με Αρχιτεκτονική μελέτη να ενταχθούν όπως αρμόζει στο περιβάλλον (μνημεία κλπ). Να απελευθερωθεί  χώρος γύρω από μνημείο στα δικαστήρια (και σε ύψος).
 3) Ολα τα υπόλοιπα να γίνουν ένα Ωραίο Πάρκο με πολλά δέντρα, πολύ πράσινο, πολλά λουλούδια, πολλά νερά και πολλά παγκάκια για να ξεκουράζονται και να χαλαρώνουν όλοι οι άνθρωποι της πόλης. Δεν το δικαιούνται; Δεν είναι πιο σημαντικό αυτό από το να "εξυπηρετούνται" μόνο οι δικηγόροι;
ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
Οταν τα Οικονομικά το επιτρέψουν άς κατεδαφιστούν τα υπάρχοντα κτίρια που και άθλια είναι και δεν έχουν θέση ανάμεσα στα Τείχη-Μνημεία. (Μη γκρεμίζουμε μόνο τα προσφυγικά...)