Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Θεσσαλονίκη, Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014. Τήνελλα Καλλίνικοι...

Αυτό το κέφι,  μας έφερε την διοργάνωση..
Συγχαρητήρια στην Αντιδήμαρχο Νεολαίας κ. Πασχαλίδου, στους Δημοτικούς Συμβούλους Άννα Ευθυμίου και Χρήστο Ελευθεριάδη,στο μέλος της ομάδας εργασίας εκπρόσωπο του Unesco Youth Club Θεσσαλονίκης  Μπάμπη Παπαϊωάννου και στην θαυμάσια ομάδα των εθελοντών.


















Την θεωρώ την καλύτερη Φωτογραφία της χρονιάς. Σε γεμίζει αισιοδοξία, σου αλλάζει την διάθεση,εκφράζει ότι καλύτερο έχει η πόλη. Νεολαία που δεν περιχαρακώνεται στον ιδιωτικό της βίο, εξ' ου και οι πολλές ομάδες νεολαίας που γουστάρουν την πόλη και το δείχνουν, δεν "πάνε" κάποιες άλλες (σοβαρές και άσχημες) πτυχές της, αλλά τις καταπολεμούν, δεν τις ανέχονται. Μάχιμοι, εξωστρεφείς δεν τα παρατάνε εύκολα, είναι για τα δύσκολα, φέρνουν το ποδήλατο με το έτσι θέλω (αλλά όχι με τσαμπουκά, έχουν τον τρόπο τους) στην πόλη, (διο)οργανώνουν ομάδες
εθελοντών παντού-από καθαρισμό των τειχών μέχρι καλλιτεχνικά "συμβαίνοντα" στου δρόμους- και ζουν το θαύμα μέσα τους. Η ζωή γι αυτούς είναι μια ανάταση ψυχής, είναι δημιουργία και πόλεμος συγχρόνως στην στασιμότητα, στον συντηρητισμό, στην μιζέρια. Κάποιοι από τις μετά-Πολυτεχνείου εποχές δίνουν τα ρέστα τους  και μας ταπώνουν εμάς τους (μέχρι πρότινος) αυτοθαυμαζόμενους. Εύγε!
Σ.Σ.  Τήνελλα: Λέξη που σχηματίστηκε από τον Αρχίλοχο, ο οποίος, για να μιμηθεί τον ήχο χορδής λύρας (ή κιθάρας), άρχιζε ένα θριαμβευτικό ύμνο στον Ηρακλή με τα λόγια "τήνελλα, ώ καλλίνικε, χαίρε". Αργότερα, οι λέξεις "τήνελλα, καλλίνικε" έγιναν ένας κοινός τρόπος χαιρετισμού των νικητών στους αγώνες.(από musipedia.gr)