Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Να αλλάξουν ονομασία οι πλατείες Αριστοτέλους και Αγίας Σοφίας!

























Διαβάζοντας τις αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου της 11 Ιουνίου 2012 είδα ότι θα γίνει αλλαγή του ηλεκτροφωτισμού στην πλατεία Σταμάτη Καραμανλή. Αναρωτήθηκα ποιος ήταν αυτός ο σπουδαίος άνδρας το όνομα του οποίου δόθηκε στην κεντρικότερη πλατεία της Χαριλάου. Έτσι έψαξα και βρήκα της εξής δημοσίευση:   

Πλατεία Σταμάτη Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη. 
Το όνομα "ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ", θα δώσει ο δήμος Θεσσαλονίκης, στην πλατεία που περικλείεται από τις οδούς Αλεξάνδρου Παπαναστασίου - Αντωνίου Τούσα - Θεόδωρου Γαζή - Στεφάνου.

Η ονοματοδοσία γίνεται εις μνήμην του Σταμάτη Καραμανλή, που απεβίωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο και στον οποίο θα είναι αφιερωμένο το αυριανό δημοτικό συμβούλιο.
ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ:
Γεννήθηκε το 1946 στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής και αποφοίτησε από την... Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή με ειδικότητα στον τομέα Διοίκησης Επιχειρήσεων, το τμήμα Οικονομίας και Διοίκησης των ΤΕΙ και την Παιδαγωγική Ακαδημία ΣΕΛΕΤΕ.
Από το 1976 ήταν καθηγητής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στο συγκρότημα του "Ευκλείδη". Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΟΝΝΕΔ, πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ.
Υπήρξε μέλος της εθνικής ομάδας στίβου και πρώτος πανελληνιονίκης στα 4Χ100 με την ομάδα του Αετού Θεσσαλονίκης, ενώ ανέπτυξε δράση και στον ΣΕΓΑΣ.
Στον δήμο Θεσσαλονίκης εκλεγόταν δημοτικός σύμβουλος από το 1990. Ηταν αντιπρόεδρος των δημοτικών ΜΜΕ, FM 100 και TV 100.
Διετέλεσε αντιδήμαρχος Οδοποιίας, Αρχιτεκτονικού, Αθλητισμού-Νεολαίας και Παιδείας. Για πολλά χρόνια διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΥΑΘ και αργότερα συνέχισε τη θητεία του ως πρόεδρος της. Ήταν παντρεμένος και είχε δυο γιους, τον Άγγελο και το Δημήτρη.
Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, στις 18-9-2009.
Τετάρτη, Μάρτιος 04, 2009 (taxalia.blogspot) 

Έτσι ανακάλυψα την αιτία της επιτυχίας στις δημοτικές εκλογές του πρώην Δημάρχου κ.Παπαγεωργόπουλου: Ονόματα Αντιδημάρχων στις πλατείες και ίσως (θα το ερευνήσω και αυτό) ονόματα ψηφοφόρων του σε οδούς.
Σαν απάντηση στο ευφυές αυτό σχέδιο προτείνω  ενδεικτικά τις εξής μετονομασίες:
Η πλατεία Αριστοτέλους να ονομαστεί: Πλατεία Καλυψώς Γούλας.
Η πλατεία Αγίας Σοφίας σε:  Πλατεία Ανδρέα Κουράκη.
Η πάροδος Εδέσσης σε: Λεωφόρος Χρήστου Αποστολίδη.
Η βρύση στην Αριστοτέλους σε: Κρήνη Νίκου Φωτίου κλπ.
Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθεί ένας σκληρός πυρήνας διαλλακτικών συνεργατών και κριτικών  υποστηρικτών του κ.Μπουτάρη και θα δοθεί το έναυσμα για την άμεση δημοκρατική διαπλοκή και εμπλοκή και επιπλοκή. Την συμπλοκή την αφήνουμε για αργότερα.

Υ.Γ Παρά λίγο να ξεχάσω το σπουδαιότερο. Να στήσουμε αδριάντες του Φώτη Κουβέλη, Ευάγγελου Βενιζέλου, Γεωργίου Παπανδρέου μεγάλων υποστηρικτών της Δημοτικής Κίνησης Πρωτοβουλία.  Το ερώτημα είναι: Θα στηθούν απέναντι, πλάτη - πλάτη ή δίπλα - δίπλα με το άγαλμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή; Επίσης μπορούμε να βάλουμε σε κάθε, μα κάθε παρτέρι, στους δημόσιους κήπους μας έναν οπλαρχηγό από κάθε χωριό της Ελλάδας που έχει έστω και λίγους ψηφοφόρους στον Δήμο Θεσσαλονίκης και δίπλα του έναν πρώην πρόεδρο και ευεργέτγη από κάθε σύλλογο της πόλης μας. ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ.