Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Μετατοπίζονται τα τέσσερα περίπτερα Τσιμισκή και Αριστοτέλους


Άλλα τέσσερα περίπτερα που βρισκόταν στα τέσσερα γωνιακά σημεία της πλατείας Αριστοτέλους, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, χθες Δευτέρα 9 Ιουλίου, κατά την 19η τακτική συνεδρίαση του, εγκρίνοντας σχετική απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Προκειμένου να διευκολυνθεί η κίνηση των πεζών σε όλο το πλάτος και το χώρο της πλατείας μετατοπίζονται τα εξής περίπτερα: από την οδό Τσιμισκή 37 στην ίδια οδό αριθμός 29, από την οδό Τσιμισκή 39 στην ίδια οδό αριθμός 43, από την οδό Τσιμισκή 28 στην ίδια οδό αριθμός 24 και από την οδό Τσιμισκή 30 στην ίδια οδό αριθμός 32.
Στην εισήγησή του, ο Αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης, ανέφερε ότι «η μετατόπιση των συγκεκριμένων περιπτέρων επιβάλλεται στο πλαίσιο της εξυγίανσης του μνημειακού άξονα της Αριστοτέλους με γνώμονα την ανάδειξη της ιστορικής φυσιογνωμίας του χώρου, την προστασία των διατηρητέων και την ελεύθερη κυκλοφορία των πεζών». (Κείμενο από Αγγελιοφόρο.)
Στον προβληματισμό της επιτροπής περιπτέρων του Δήμου είναι και η αντικατάσταση των περιπτέρων με νέα, που δεν θα είναι πανάσχημα όπως τα καινούργια που τοποθετούνται εδώ και  λίγα χρόνια. Είναι μεγάλη ευκαιρία για την πόλη μας να αναβαθμίσει-ανατρέψει την εικόνα της.  'Ισως θα πρέπει να γίνει αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τον νέο τύπο περιπτέρων που θα τοποθετηθούν. Φυσικά αυτό δεν αρκεί αν ο Δήμος δεν δώσει τέλος στην ανυπαρξία  ελέγχων για  τα παρελκόμενα σεντούκια, ράφια, τέντες από βρώμικα νάυλον  και ιδιοκατασκευών παντός είδους και μεγέθους. Ας δημιουργηθούν  ομάδες ελέγχου όπως αυτές  της Αντιδημαρχίας  Οικονομικών που είχαν πολύ καλά αποτελέσματα στην αποκαθήλωση των  πινακίδων.