Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Στην υγειά μας βρε Ε.Υ.Α.Θ;

Συνηθίσαμε να αναρωτιόμαστε αν το ποτήρι (της ζωής) είναι μισοαδειανό ή μισογεμάτο. Για το ποτήρι της Ε.Υ.Α.Θ θα πρέπει  η παραγγελία να είναι όπως της μπύρας. Με αφρό ή χωρίς αφρό.
Χθές Σάββατο, περίπου στις 7:30 τι απόγευμα γεμίζοντας ένα ποτήρι νερό στην περιοχή του Φαλήρου στην Θεσσαλονίκη, είδα ότι στην επιφάνεια του νερού υπήρχε αφρός αρκετού πάχους, ο οποίος διατηρήθηκε περίπου μία (1) ώρα! Σήμερα Κυριακή το μεσημέρι πάλι το ίδιο.

Τηλεφώνησα στο 11124 της Ε.Υ.Α.Θ. όπου είπα στον υπάλληλο που το σήκωσε το τί είχε συμβεί.
Μου απάντησε ότι δεν είναι τίποτε. Πως το ξέρετε τον ρώτησα. Πρέπει να είναι από την πίεση απάντησε. Πρώτον του λέω, στον 7ο όροφο που μένω δεν υπάρχει "υπέρταση" αλλά "υπόταση" του νερού και δεύτερον, αν ήταν αυτό που λέτε σε μισό λεπτό θα έφευγε, ενώ αυτός ο αφρός έχει καθήσει για τα καλά στο ποτήρι εδώ και 3/4 της ώρας. Θα πάρετε αύριο μου λέει στο τμήμα του χημείου. Δεν γίνεται σήμερα του λέω μήπως είναι κάτι το επικίνδυνο;  Όχι μου απαντάει δεν υπάρχει κανείς για να το ελέγξει. Και αν κάποιος το έχει δηλητηριάσει; αναρωτιέμαι. Τέλος πάντων, ειδοποιήστε αύριο την υπηρεσία που κάνει τους ελέγχους λέω. Δεν μπορώ μου απαντάει γιατί θα είμαι μόνο μέχρι σήμερα το βράδυ. Εκεί εγκατέλειψα την προσπάθεια, έβγαλα φωτογραφία το ποτήρι με το νερό και άρχισα να γράφω αυτό το κείμενο που θα δημοσιεύσω αμέσως μετά στο Ιστολόγιο. Στην υγειά μας βρε παιδιά...

Υ.Γ  Από το κείμενο δεν πρέπει να βγουν γενικά συμπεράσματα, ούτε οι "καλοθελητές" να αρχίσουν τα περί  ιδιωτικοποιήσεων. Απλώς είμαστε υποχρεωμένοι να δημοσιεύουμε κάθε γεγονός που αφορά την δημόσια υγεία και που ελπίζουμε ότι θα αντιμετωπιστεί με την ανάλογη προσοχή.