Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Πρός τον Κ.Κουράκη και την διεύθυνση κυκλοφορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης: Η προχειροδουλειά θα συνεχιστεί;

Ή ο  παραλογισμός των ρυθμίσεων για την στάθμευση, του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Στην φωτογραφία φαίνεται ότι το πρώτο αυτοκίνητο δεν έχει κλήση της  Δημοτικής Αστυνομίας (Δ.Α), ενώ το δεύτερο έχει. Γιατί;

 Αγαπητοί κύριοι θέλω  να επαναλάβω  τα εξής προβλήματα στάθμευσης στο Parking τουριστικών λεωφορείων στο Βασιλικό θέατρο με την παράκληση να φροντίσετε  για την επίλυσή τους.
Το Parking  αυτό, είναι πολύ σημαντικό για την πόλη, γιατί δίνει την πρώτη εικόνα της οργάνωσης της πόλης, στους εισερχόμενους στην πόλη τουρίστες.
Το Parking  από παλιά δεν είναι καλά μελετημένο και έτσι δεν έχουν αποτέλεσμα οι συνεχείς προσπάθειες της Δημοτικής Αστυνομίας (Δ.Α) να διώξει τα επιβατικά αυτοκίνητα που σταθμεύουν διαρκώς στον χώρο. Έχω πει  στους  Δ.Α να κάνουν υπηρεσιακό έγγραφο σε σας αλλά  (όπως ήταν φυσικό) μάλλον δεν έχουν  κάνει τίποτε.

Στην φωτογραφία που τραβήχτηκε στον ίδιο χρόνο δεν υπάρχει καμία κλήση.

Η εξήγηση: Στις δύο μεριές της διάβασης, υπάρχουν από δύο θέσεις επιτρεπόμενης στάθμευσης. Αμέσως μετά αρχίζει η απαγόρευση.
Ο σχεδιασμός:
1) Υπάρχει σίγουρα κάποιος λόγος που έγινε έτσι. Αυτόν τον "ευφυή σχεδιασμό" όμως δεν μπορεί να τον καταλάβει ο κοινός νους, που αντίθετα καταλαβαίνει ότι αυτή η ρύθμιση είναι μια από τις αιτίες που οι οδηγοί παρκάρουν τα αυτοκίνητα χωρίς να αντιληφθούν ότι παρανομούν. Τα νόμιμα  παρκαρισμένα αυτοκίνητα γίνονται "κράχτες" και ξεγελούν και τους άλλους οδηγούς.
2) Δεν απαγορεύεται η στάθμευση μπροστά στο Βασιλικό. Εδώ είναι το χειρότερο σημείο, όπου είναι σχεδόν πάντα διπλοπαρκαρισμένα τα Επιβατικά με τα Λεωφορεία και  δίνει την εντύπωση ότι επιτρέπεται παντού η στάθμευση.
3) Πως μπορεί ο οδηγός να καταλάβει ότι παρ' όλο που σε ολόκληρη την λεωφόρο Μ.Αλεξάνδρου  υπάρχουν σήματα απαγόρευσης της στάσης και της στάθμευσης, υπάρχουν παντού παρκαρισμένα αυτοκίνητα (και το δικό μου) τα οποία δεν γράφει ποτέ η Δ.Α εκτός εκείνων που είναι στις διαβάσεις δηλαδή υπάρχει μια ανοχή που έχει γίνει καθεστώς (και σωστά).  Την ίδια στιγμή λοιπόν που συμβαίνει αυτό, στο κομμάτι του Parking των Λεωφορείων μοιράζονται αφειδώς οι κλήσεις.Σκέτος γρίφος δηλαδή. Το Γκράαλ πιο εύκολα μπορεί να το βρει κανείς παρά το μέρος που μπορεί να παρκάρει ή όχι. Αυτά συμβαίνουν γιατί δεν έχει  διασφαλιστεί προηγουμένως ότι έχουν παρθεί όλα τα μέτρα που γνωστοποιούν ότι όχι μόνο  φαίνεται ότι απαγορεύεται η στάθμευση αλλά και πραγματικά συμβαίνει αυτό. Εμείς λοιπόν λέμε το αντίθετο. Η απαγόρευση της στάθμευσης όχι μόνο πρέπει να υπάρχει, αλλά και να φαίνεται.
4) Το πως θα γίνει αυτό, το γράψαμε σε δύο άλλες δημοσιεύσεις που κανείς δεν τις έδωσε σημασία. Επαναλαμβάνουμε: α) Διαγράμμιση διπλή κίτρινη, με μάτια γάτας στην γραμμή των ορίων.β) Γραμμένα στα ελληνικά και στα αγγλικά: Μόνο για τουριστικά Λεωφορεία γ) Κατάργηση όλων των επιτρεπομένων θέσεων στάθμευσης από τον Λευκό Πύργο μέχρι το φανάρι στην στροφή. δ) Δύο κρεμασμένες πινακίδες πάνω απ' την λωρίδα στάθμευσης. Η πρώτη στην αρχή δηλαδή στα λεωφορεία περιήγησης και η δεύτερη μετά την διάβαση στο συντριβάνι. ε) Τα παρτέρια να γίνουν έτσι ώστε να μην εμποδίζουν την αποβίβαση των τουριστών και να υπάρχουν ενημερωτικοί χάρτες για την πόλη και τα σημεία ενδιαφέροντος.
Περιμένουμε να παρθούν αυτά τα μέτρα, (τουλάχιστον αυτά των διαγραμμίσεων μέχρι να ολοκληρωθεί η ανακατασκευή του πάρκου) τα οποία έχουν ελάχιστο κόστος και πολλαπλό όφελος. Πρέπει να γίνουν βήματα στην βελτίωση των υποδομών για τους τουρίστες, όπως στα σημεία άφιξης, επισκέψεων και αναχώρησής τους.
Άραγε κύριοι της δημοτικής διοίκησης, πως ιεραρχείτε τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν
και αφορούν τον τουρισμό της πόλης; Πότε θα αρχίσουν να μπαίνουν οι πινακίδες στις γωνίες των δρόμων, πότε θα λειτουργήσουν σωστά οι Τουαλέτες; Πότε θα σημανθούν οι τουριστικές διαδρομές της πόλης; ΞΕΡΟΥΜΕ ότι είναι πολλά τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν. Αυτά όμως που αφορούν την καλύτερη εξυπηρέτηση των τουριστών είναι πιο επείγοντα από αυτά που σε πολλές περιπτώσεις έχουν ήδη γίνει. Γίνετε πιο δεκτικοί στις προτάσεις και υποδείξεις των πολιτών. Θα κάνει καλό και σε σας και στην πόλη...