Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Βόλτα σε όλη την παραλία και φθηνό parking σε λίγους μήνες



Στους πεζούς θα παραδοθεί μέχρι την άνοιξη του 2013 ένα κομμάτι του υπό κατασκευή παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης από το Λευκό Πύργο μέχρι την Μάρκου Μπότσαρη. Το έργο
αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν το Νοέμβριο του 2013 όπως διαβεβαίωσε ο αντιδήμαρχος Αστικού σχεδιασμού Ανδρέας Κουράκης την Τρίτη.
«Προχωρήσαμε στην ανάπλαση της παραλίας χωρίζοντας την κατασκευή σε δύο ζώνες. Η ανάπλαση του πλακόστρωτου θα ολοκληρωθεί σε 7-8 μήνες και θα δοθεί προς χρήση στους πεζούς .Από την άνοιξη οι πολίτες θα μπορούν να περπατούν κατά μήκος όλου του παραλιακού μετώπου από το Μέγαρο Μουσικής μέχρι το λιμάνι» είπε ο Γιάννης Μπουτάρης. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει και η ανάπλαση της β΄ ζώνης που αφορά τη διαμόρφωση των πάρκων.
Φθηνό parking
Στο μεταξύ σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις η διοίκηση του δήμου θα προωθήσει την απαλλαγή των δημοτικών τελών από τα ιδιωτικά πάρκινγκ σε μια προσπάθεια να ανακουφίσει τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις αλλά και να τις πείσει να μειώσουν τις τιμές των μισθώσεων των θέσεων ΙΧ
«Είμαστε στα παζάρια με τα πάρκινγκ της πόλης προκειμένου να ρίξουν τις τιμές τους ενώ εξετάζουμε ποιοι χώροι της Έκθεσης και του ΟΛΘ θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ως χώροι στάθμευσης» τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Όπως διαβεβαίωσε ο δήμος έχει έρθει σε συμφωνία με την εταιρεία που διαχειρίζεται τα πάρκινγκ του δήμου (708 θέσεις), το parking στη ΧΑΝΘ (1000 θέσεις)και το parking Θερμαϊκός(240 θέσεις) για να μειώσουν τις τιμές τουλάχιστον σε όσους ιδιοκτήτες έχουν Θ1.
Ο Ανδρέας Κουράκης σημείωσε μάλιστα ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τον ΟΑΣΘ για να μπορούν να μετακινούνται δωρεάν μέσα στο ιστορικό κέντρο με λεωφορείο όσοι παρκάρουν σε ιδιωτικά πάρκινγκ Τέλος προωθείται και νέο σύστημα στάθμευσης το οποίο θα γίνεται μέσω τηλεφώνου.
(Τίμος Φακαλης-Αγγελιοφόρος)