Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Το συντριβάνι στην Τούμπα, η απάντηση του Αντιδήμαρχου κ. Ζέρβα και άλλες ιστορίες.

Φωτογραφία της υπηρεσίας πρασίνου του Δήμου Θεσσαλονίκης
Έστω και με καθυστέρηση λίγων  ημερών δημοσιεύουμε  την απάντηση του κ.Ζέρβα που πήραμε την 1η Οκτωβρίου, για  το θέμα που είχαμε δημοσιεύσει για  την διασταύρωση με το συντριβάνι στην Τούμπα.

H επιστολή:

Αγαπητέ κ. Αποστολίδη,

Καταρχήν σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και για την υπόδειξη σχετικά με την διασταύρωση με το σιντριβάνι στην Τούμπα (http://thessalonikimesaapoeikones.blogspot.gr/2012/09/blog-post_18.html). Δεν γνωρίζω πότε τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες που αναρτήσατε στο blog σας, όμως, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στις φωτογραφίες που τράβηξαν τα συνεργεία της Αντιδημαρχίας μας, κάθε άλλο παρά κακόσυντηρημένος είναι ο χώρος. Η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων, καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για τη συντήρηση και επέκταση των πράσινων χώρων με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει, κάτω από αρκετά δυσμενείς συνθήκες.

Όσων αφορά την έκταση του χώρου, σας υπενθυμίζω ότι πρόκειται για διασταύρωση όπου τίθεται και θέμα ορατότητας των οδηγών. Συμφωνούμε ότι η πόλη μας χρειάζεται περισσότερο πράσινο, θα πρέπει όμως να λαμβάνουμε υπόψη και τη χρήση που έχει ο κάθε χώρος.
Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνος Ζέρβας
Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος,
Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων










Η δική μας ανταπάντηση είναι η ξαναδημοσίευση της φωτογραφίας  που υπήρχε στο θέμα μας στις 18 Σεπτεμβρίου 2012:

Κύριε Ζέρβα , ευχαριστούμε για την απάντησή σας.  Δεν μας αρέσει να δίνουμε έκταση και ένταση σε θέματα που είναι απλά, αρκεί να λύνονται εύκολα, όπως μπορεί να γίνει αν υπάρχει ειλικρίνεια. Η πρόθεσή μας δεν είναι να επιπλήττουμε, αλλά να υποδεικνύουμε κάποια λάθη, αστοχίες ή καθυστερήσεις που πέφτουν στην αντίληψή μας, όπως και να χαιρόμαστε και να το δείχνουμε για τις προσπάθειες και τις επιτυχείς ενέργειες. Θα προτιμούσαμε να πείτε ότι πράγματι το πράσινο είχε πρόβλημα, το συντηρήσαμε και ευχαριστούμε για την υπόδειξη. Αντί γι΄αυτό προσπαθείτε να δείξετε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα, ότι εμείς κάναμε λάθος, πότε τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες κλπ.
Λοιπόν, οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στις 13 Αυγούστου 2012 και το θέμα αναρτήθηκε στις  18 Σεπτεμβρίου. Ίσως  η έκφραση " Το πράσινο έχει να συντηρηθεί από τότε που φυτεύτηκε" να μην αποτύπωνε ακριβώς την πραγματικότητα, όμως το πράσινο είχε πράγματι πρόβλημα, όπως είναι ολοφάνερο στην φωτογραφία.  Καλοκαίρι ήταν θα μπορούσε να είχε συμβεί. Δεν σας κατηγορήσαμε, σας προτρέψαμε να το λύσετε

Οι φωτογραφίες οι δικές σας τραβήχτηκαν στις 27 Σεπτεμβρίου, επομένως έναν μήνα και δεκατέσσερις μέρες μετά από τις δικές μας. Το πάρκο συντηρήθηκε στο ενδιάμεσο διάστημα, αυτή είναι η αλήθεια. Πείτε την υπηρεσία σας να μην σας παραπληροφορεί, δεν είναι σωστό να θέλει να μας διαψεύσει, ενώ  λέμε την αλήθεια. Δεν έχουμε κακή προαίρεση, την πόλη αγαπούμε  και "έτερο ουδέν".
Με εκτίμηση επίσης
Χρήστος Αποστολίδης.