Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Η τηλεαγωνία κορυφώνεται!


















 1η εκδοχή: Αγαπητοί αναγνώστες, ο Δήμος έχει σηκώσει τα χέρια και έχει παραιτηθεί από κάθε προσπάθεια να βάλει σε τάξη την πόλη. Η παραβατικότητα στην πόλη μας δεν αντιμετωπίζεται με τίποτα.
Ο Θεσσαλονικιός δεν σταματάει μπροστά σε κανένα εμπόδιο. Παρ' όλο που ο Δήμος έσπευσε να βάλει πασσαλάκια στα πεζοδρόμια μπροστά στο Μέγαρο Μουσικής για να αποτρέψει την παράνομη στάθμευση πάνω
στα πεζοδρόμια, κάποιοι, άγνωστο πως μέχρι στιγμής, καταφέρανε και σταθμεύσανε. Ατράνταχτη απόδειξη η φωτογραφία. Σε λίγο το "κόλπο" θα γίνει  γνωστό και άντε να μαζέψεις μετά την ασύδοτη στάθμευση. Η Δημοτική αστυνομία  γυρίζει συνεχώς από χθες γύρω γύρω από τα αυτοκίνητα ξύνοντας συνεχώς το κεφάλι της, προσπαθώντας να καταλάβει πως έγινε αυτό. To  πεζοδρόμιο είναι από παντού κλεισμένο. Πρέπει να λύσει οπωσδήποτε τον γρίφο, γιατί αν δεν βρει την λύση, η πόλη  από εκεί που είναι υπόδειγμα στην τάξη και την στάθμευση, θα γίνει ένα ξέφραγο Parking.
Η τηλεαγωνία συνεχίζεται. Χιλιάδες μάτια, καρφωμένα στις σελίδες του Ιστολογίου μας , περιμένουν να δουν να πέφτει το επόμενο θέμα όπου θα φαίνεται ο τρόπος που οι οδηγοί θα βγάλουν τα αυτοκίνητα έξω από το πεζοδρόμιο, προφανώς με τον τρόπο που τα έβαλαν. Ο φωτογράφος του Ιστολογίου, κρυμμένος από χθες πάνω σε ένα δέντρο περιμένει τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων, για να τους "τσακώσει" με τον φακό του.
2η εκδοχή:  Μέχρι πριν από λίγο νόμιζα ότι κατείχα το ρεκόρ Γκίνες στην αφηρημάδα. Όμως κινδυνεύω να χάσω τα πρωτεία γιατί τα συνεργεία του Δήμου, αφού έκαναν την χαζομάρα, υπέβαλαν υποψηφιότητα  γιατί δήθεν, δεν αντιλήφθηκαν  ότι υπήρχαν αυτοκίνητα και έβαλαν πασσαλάκια στο πεζοδρόμιο, εγκλωβίζοντας έτσι τα αυτοκίνητα. Να πιστέψουμε ότι είδαν μεν τα αυτοκίνητα αλλά δεν καταλάβαιναν ότι βάζοντας τα πασσαλάκια δεν θα μπορούσαν να φύγουν τα αυτοκίνητα; Είναι και αυτό μια εκδοχή, αλλά νομίζω πως εδώ έχουμε να κάνουμε με μια άλλη περίπτωση.
3η εκδοχή:  Το Α.Π.Θ κάνει μια έρευνα για την συμπεριφορά των Θεσσαλονικιών. Θέλοντας να ερευνήσει τον βαθμό νομιμοφροσύνης τους, έβαλε πασσαλάκια και εγκλώβισε μερικά αυτοκίνητα πάνω στα πεζοδρόμια. Τώρα μένει να καταγράψει πως θα αντιδράσουν οι οδηγοί για να απεγκλωβίσουν τα αυτοκίνητά τους. Υπάρχουν μερικές σκέψεις για τους τρόπους αυτούς. Κατ' αρχήν θα σκεφτούν ποιος είναι ο οικονομικότερος τρόπος. Έτσι λοιπόν:
α) Θα αγοράσουν ηλεκτρικά πριόνια για να κόψουν τα πασσαλάκια. Έτσι όμως κινδυνεύουν να πληρώσουν πολλά. Γιατί θα πληρώσουν τα πριόνια, αλλά αν τους πιάσει η Δημοτική αστυνομία θα πληρώσουν και την κλήση και την ζημιά. β) Για να μην πληρώσουν για τροχούς θα πέσουν με το αυτοκίνητο πάνω στο πασσαλάκι. Στην περίπτωση αυτή όμως θα πληρώσουν για τις ζημιές που θα γίνουν στο αυτοκίνητο και δεν είναι και σίγουρο ότι θα λυγίσει το σίδερο. γ) Να πάρουν γερανό για να σηκώσουν το αυτοκίνητο. Ο γερανός όμως είναι πολύ ακριβός και μάλλον αποκλείεται αυτή η περίπτωση.δ) Να αφήσουν τα αυτοκίνητα εκεί γιατί όλα τα άλλα κοστίζουν πια πιο πολύ.ε) Θυμάστε το ανέκδοτο με τον γρίλο; Καθώς θα σκέφτονται συνεχώς όλα αυτά, θα "τα πάρουν στο κρανίο" και θα πάνε στον Δήμο και θα γίνει χαμός καθώς θα λένε: Άει στον διάολο, εσείς και τα αυτοκίνητά μας.
Αγαπητοί αναγνώστες, το ερώτημα παραμένει: Αφηρημάδα ή σκοπιμότητα;