Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Kα Ξηροτύρη αθετήσατε δύο φορές τον λόγο σας!

Κα Ξηροτύρη,
μία και μοναδική φορά είχαμε συνάντηση στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ Θεσσαλονίκης. Ήταν τότε που ήρθε αντιπροσωπεία από τους συλλογικούς φορείς της Βόρειας Χαλκιδικής για να προσπαθήσει να σας πείσει να προωθήσετε στην βουλή το θέμα των μεταλλείων χρυσού, με όποιον τρόπο θα βρίσκατε πρόσφορο.
 Φανήκατε πρόθυμη, απ' την στιγμή μάλιστα που σας υπενθυμίσαμε ότι ο αρχηγός σας κ. Κουβέλης έστειλε πάνω από μία φορά μήνυμα σε συγκεντρώσεις που έγιναν στα μέρη μας, στα οποία εξέφραζε την συμπαράσταση του στον αγώνα των κατοίκων.
Όταν τελείωσε η συζήτηση  και αποχωρούσαμε, έθιξα το ζήτημα της πινακίδας που είχατε αναρτημένη στο μπαλκόνι των γραφείων. 'Οτι δηλαδή παραβαίνει τους κανονισμούς, πράγμα ιδιαίτερα ανεπίτρεπτο για την Αριστοτέλους και ότι τα κόμματα  θα 'πρεπε να είναι υποδειγματικά στην συμπεριφορά τους. Μου απαντήσατε ότι την βάλατε για τις ανάγκες των εκλογών και ότι θα την αφαιρούσατε σύντομα.

Χθες που περνούσα έξω απ' τα γραφεία σας είδα ότι υπήρχε ακόμη η πινακίδα και αμέσως το μυαλό μου πήγε στην άλλη υπόσχεσή σας για τα μεταλλεία χρυσού, για τα οποία όχι μόνον δεν κάνατε εσείς κάτι αλλά ούτε το κόμμα σας. Η   Χαλκιδική  είναι μια ακραία περίπτωση βίαιης επέμβασης πάνω στο περιβάλλον, στους ανθρώπους, στην οικονομία της και στις θέσεις εργασίας με καταστροφικά και μη αναστρέψιμα αποτελέσματα σε όλους αυτούς τους τομείς. Είχατε υποχρέωση και σαν βουλευτής Θεσσαλονίκης να  ασχοληθείτε με το θέμα αυτό γιατί θα την επηρεάσει και αυτήν σε βαθμό μεγαλύτερο από αυτόν που μπορείτε να φανταστείτε. Απέχει μόνον εξήντα δύο χιλιόμετρα από το ορυχείο χρυσού των Σκουριών οπότε η τοξική ρύπανση θα γίνει πρόβλημα και της πόλης μας. Όπως επίσης, η  σίγουρη οικονομική κατάρρευση της Χαλκιδικής θα έχει πολύ άσχημες επιπτώσεις και στην οικονομική κατάσταση της Θεσσαλονίκης, η οικονομία της οποίας εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από της Χαλκιδικής.

  Δύο υποσχέσεις λοιπόν που αθετήθηκαν, με αυτήν των ορυχείων να μπορώ να την χαρακτηρίσω εγκληματική για σας και για το κόμμα σας. Φυσικά δεν πρόκειται για αμέλεια, αλλά για πολιτική θέση ενός κόμματος που συνεξουσιάζεται.
Έχει καιρό τώρα που έφυγαν οι "τσίμπλες" από τα μάτια μου και κρίνω τους ανθρώπους και τις οργανωμένες συλλογικότητες όχι από τις υποσχέσεις αλλά από τις πράξεις τους. Με βάση αυτό έχω να σας πω τα εξής:
Αριστερά για μένα σημαίνει αλήθεια και δικαιοσύνη. Σημαίνει αγώνα για να κάνει πράξη αυτά που πιστεύει και αυτά που υπόσχεται για θεμελίωση της κοινωνίας πάνω σε αξίες που έχουν το επίκεντρό τους τον άνθρωπο. Επομένως δεν υπάρχει αριστερά που δεν  λέει την αλήθεια, ούτε αριστερά που "ξεχνάει" τι υπόσχεται.

Χρήστος Αποστολίδης