Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Διακοπή του διεθνούς ιστιοπλοικού Regatta στην Θεσσαλονίκη και απόκρυψη του θέματος.



Στο θέμα μας "Διεθνής Ιστιοπλοικός Αγώνας στην Θεσσαλονίκη" (δείτε ΕΔΩ) γράφτηκε ένα σχόλιο από έναν γονιό ενός αθλητή που συμμετείχε στους αγώνες. Είναι το ακόλουθο:

"ΚΡΙΜΑ (ή ΓΙΑΖΙΚ κατά τον Κεμαλιστή Δήμαρχο της πόλης.) Διαγράφονται 8 λέξεις. Οι προσπάθειες να καθιερωθεί ως διεθνής ένας αγώνας στη Θεσσαλονίκη ναυάγησαν στην ασυννενοησία του Λιμεναρχείου και των Λιμενικών. Η απόλυτη αλαζονική εξουσία ενός λιμενικού και η ανεπάρκεια οργανωτικών προσόντων των λιμενικών κατάφεραν να απογοητεύσουν τις διεθνείς αποστολές και τις μακρινές ελληνικές που από το υστέρημα τους στήριξαν τη συμμετοχή των παιδιών τους σ' αυτόν τον αγώνα. Ο αγώνας διεκόπη την τελευταία ημέρα αφού έγινε ένα αλαλούμ μπες-βγες των ιστιοπλόων στη θάλασσα εξαιτίας των Λιμενικών και της εγωιστική τους βλακείας. Παρεμπιπτόντως ήταν η μοναδική ημέρα που οι καιρικές συνθήκες ήταν κατάλληλες για αγώνα. Ίσως το λιμενικό σώμα θα πρέπει να ξαναδεί λίγο την επάρκεια των στελεχών του. Ένας γονέας από μακρινή αποστολή."

Απάντηση στον γονιό:
Έχετε δίκιο σ΄αυτά που γράφετε. Θα δημοσιεύσω σχετικό θέμα. Όμως το δίκιο σας το χάνετε με τον χαρακτηρισμό που βάλατε για τον Δήμαρχο γιατί  και ο Δήμαρχος και ο χαρακτηρισμός είναι εντελώς άσχετα με το θέμα.

Σχόλια:
1)  Δυστυχώς αυτό είναι το κράτος "μας" και αυτά τα αποτελέσματα της μη εφαρμογής στην πράξη της δημοκρατίας, δηλαδή είναι ένας ψευδεπίγραφος τίτλος. Ο χαρακτηρισμός αυτός αναιρείται από τις υπόγειες διαδρομές και διαπλοκές όπου παίρνονται οι αποφάσεις για τα σοβαρά ζητήματα και καλούνται η εκτελεστική, η νομοθετική και η δικαστική εξουσία να εφαρμόσουν και να δώσουν την δημοκρατική επίφαση κάτω από απειλές περί διαγραφών, την επίκληση του κομματικού πατριωτισμού  και πολλών άλλων αφανών μεθόδων.
Η αναξιοκρατία ήταν αποτέλεσμα του πελατειακού συστήματος και  οι καταστάσεις σαν αυτές που αναφέρατε είναι αποτέλεσμα της αναξιοκρατίας.
2) Δεν διάβασα πουθενά στον τύπο ή στο διαδίτυο για το θέμα αυτό. Οι συνδιοργανωτές ο

Δήμος Θεσσαλονίκης και ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης (Ο.Φ.Θ.), υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (Ε.Ι.Ο.) αλλά και το λιμενικό είχαν την υποχρέωση να ανακοινώσουν αυτή την διακοπή και τους (κατά την γνώμη τους) λόγους αυτής της διακοπής. Έπρεπε να το μάθουμε από ένα σχόλιο γονιού; Έστω και αργά ας βγάλουν τώρα την ανακοίνωση