Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Αίτημα για πεζοδρόμηση ολόκληρης της Διαλέττη

Εν τω μεταξύ «βροχή» πέφτουν τα αιτήματα στο δήμο Θεσσαλονίκης για τη διεύρυνση του δικτύου των πεζοδρομήσεων στο κέντρο της πόλης. Μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων σε ορισμένους δρόμους, πολλοί ζητούν ακόμη περισσότερους πεζόδρομους, που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και το αστικό περιβάλλον.
Στο ίδιο πλαίσιο, η ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης απέστειλε επιστολή προς τον αντιδήμαρχο Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέα Κουράκη, ζητώντας πεζοδρόμηση σε όλο το μήκος της
οδού Διαλέττη και όχι μόνο ενός τμήματός της, στο οποίο σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα, από τη Μανουσογιαννάκη μέχρι την Τσιμισκή.
«Θέλουμε να σας γνωρίσουμε τη μεγάλη αγανάκτηση των καταστημάτων, των επιχειρήσεων και των κατοίκων που βρίσκονται στο τμήμα της Διαλέττη εκτός πεζοδρόμησης, γεγονός για το οποίο θα σας υποβληθούν και υπογραφές που ζητούν την άμεση ολοκλήρωση της πεζοδρόμησης της Διαλέττη», τονίζεται στην επιστολή και υπογραμμίζεται ότι «θα είναι άδικο να μην πεζοδρομηθεί ολόκληρη η οδός Διαλέττη, αφού κάτι τέτοιο θα προκαλέσει διαφορετική αντιμετώπιση για τα καταστήματα, τις επιχειρήσεις και τους κατοίκους που διαμένουν στις οικοδομές εκτός πεζοδρόμησης από αυτούς που περιλαμβάνονται στο τμήμα της πεζοδρόμησης. Αυτό θα πρέπει να αποφευχθεί οπωσδήποτε, γιατί δεν μπορούν να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά, ούτε και πολίτες Α' και Β' κατηγορίας».
«Είμαι ενήμερος για το αίτημα αυτό της Ομοσπονδίας και χαίρομαι που ολοένα και περισσότεροι φορείς συντάσσονται και επισήμως με την πολιτική μας για περισσότερους πεζόδρομους. Δυστυχώς, οι πόροι που είχαν εγκριθεί για τη συγκεκριμένη εργολαβία έχουν τελειώσει για το 2012. Το 2013 θα εντάξουμε στο τεχνικό μας πρόγραμμα και αυτό το αίτημα», απαντά από την πλευρά του ο κ. Κουράκης.
(Ευτυχία Βατάλη-Αγγελιοφόρος)