Νέες κατεδαφίσεις κτισμάτων στην Άνω Πόλη πραγματοποιούν οι υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο ανάδειξης της περιοχής πέριξ των βυζαντινών τειχών και της απελευθέρωσης κοινόχρηστου χώρου.

Συγκεκριμένα την ερχόμενη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012, ειδικά συνεργεία του δήμου θα προχωρήσουν στην κατεδάφιση ρυμοτομούμενου κτίσματος στην οδό Επταπυργίου 126. Οι εργασίες για την κατεδάφιση του συγκεκριμένου κτίσματος, που αποτελεί ανθυγιεινής και αντιαισθητικής εστίας έναντι των Βυζαντινών τειχών, θα αρχίσουν στις 8.30 το πρωί. Στη συνέχεια και αφού απομακρυνθούν τα μπάζα θα ακολουθήσει διαμόρφωση του κοινόχρηστου χώρου σύμφωνα με το ισχύον ρυμοτομικό διάταγμα.

Επιπλέον χθες Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012, στο πλαίσιο της εκτέλεσης του έργου: «κατεδάφιση αυθαίρετων και επικίνδυνων κτισμάτων» οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης προχώρησαν στην κατεδάφιση ετοιμόρροπου κτίσματος δίπλα στα βυζαντινά τείχη στην οδό Ευσεβίου (παραπλεύρως του Ευσεβίου 1) στην Άνω Πόλη. Το κτίσμα είχε κριθεί κατεδαφιστέο από την αρμόδια επιτροπή της Πολεοδομίας.