Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Φύτευση δέντρων από τον νέο σύλλογο «Φίλοι της Νέας Παραλίας»


Τα μέλη του νεοσύστατου συλλόγου «Φίλοι της Νέας Παραλίας» φυτεύουν 88 νέα δέντρα σε ένα δημόσιο χώρο σηματοδοτώντας την ενεργό συμμετοχή και την πεποίθηση ότι η ευθύνη διαχείρισης των κοινών της πόλης επιμερίζεται σε όλους μας, ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές.
Οι «Φίλοι της Νέας Παραλίας» αποφάσισαν να εγκαινιάσουν τη συλλογική τους δράση, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία της αντικατάστασης 88 δέντρων που ξεράθηκαν στην Παραλία. Η φύτευση των δέντρων θα γίνει σε συγκεκριμένα σημεία των κήπων της Νέας Παραλίας, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012, από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.
«Οι “Φίλοι της Νέας Παραλίας” είναι ένα νεοσύστατο συλλογικό σχήμα ριζωμένο στην επιθυμία, τη σκέψη και τη δράση ανθρώπων που πιστεύουν ότι μια καλύτερη αστική πραγματικότητα είναι εφικτή», τονίζει ο πρόεδρος του συλλόγου Πρόδρομος Νικηφορίδης (ένας εκ των αρχιτεκτόνων της ανάπλασης της Νέας Παραλίας)

Ο δήμος
Ο δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει και προωθεί όλες τις θετικές ιδέες, προτάσεις και δράσεις που βελτιώνουν την εικόνα και την ποιότητα ζωής της πόλης, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων, Κωνσταντίνος Ζέρβας. «Η υιοθεσία δέντρων είναι πολύ σημαντική, καθώς βοηθά να γίνει επιτέλους κατανοητό ότι η πόλη όπως και οι πράσινοι χώροι ανήκουν σε όλους και έτσι πρέπει φροντίζουμε για τη διατήρησή τους. Ελπίζω η δράση αυτή να ευαισθητοποιήσει περαιτέρω τους συμπολίτες μας τόσο για την υλοποίηση ανάλογων πρωτοβουλιών όσο και για την προστασία του αστικού περιβάλλοντος της Θεσσαλονίκης», τόνισε ο αντιδήμαρχος.
Οσοι επιθυμούν να πληροφορηθούν σχετικά με τις υιοθεσίες δένδρων της Νέας Παραλίας μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 2310/228.320 ή στο e-mail filoi.neas.paralias@gmail.com