Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Σε 10 μέρες γερανοί θα "σηκώνουν" τα διπλοπαρκαρισμένα


Γερανούς που θα «σηκώνουν» άμεσα τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα βγάζει στους δρόμους της πόλης σε δέκα ημέρες ο δήμος Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, δύο με τέσσερις γερανοί θα βγαίνουν
καθημερινά, πρωί και απόγευμα, για... περιπολία στην πόλη, προκειμένου να μπει επιτέλους μία τάξη με το παράνομο παρκάρισμα που προκαλεί το κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους.
Σε συνέντευξη Τύπου, η αντιδήμαρχος Προστασίας του Πολίτη Καλυψώ Γούλα αναφέρθηκε στη συνεργασία του δήμου με τους ιδιοκτήτες γερανοφόρων οχημάτων δημόσιας χρήσης, με την υπογραφή σύμβασης η οποία βρίσκεται ήδη υπό επεξεργασία από τη νομική υπηρεσία του δήμου και σε δέκα μέρες αναμένεται να υπογραφεί. Οι γερανοί θα επιστρατευτούν άμεσα, όπως είπε η κ. Γούλα, που επισήμανε ότι τα αυτοκίνητα θα μεταφέρονται στο Καλοχώρι.
Με δεδομένο ότι τα έξοδα για την «επιστροφή» του οχήματος από το Καλοχώρι θα καλύπτει ο ίδιος ο οδηγός, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης πρότεινε τα ΙΧ να μεταφέρονται στη... Χαλκηδόνα, προκειμένου οι παρανομούντες να το σκέφτονται ακόμη περισσότερο πριν παρκάρουν εκ νέου παράνομα.
(Ευτυχία Βατάλη-Αγγελιοφόρος)