Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Οδός Χάλκης: Κάποιοι μισούν το πράσινο

Οδός Χάλκης: Κάποιοι μετέτρεψαν την μικρή όαση σε κρανίου τόπο.
Η μόλυνση της ατμόσφαιρας στην Θεσσαλονίκη  χτυπάει κόκκινο. Οι θερμοκρασίες όσο πάνε και ανεβαίνουν με τους καύσωνες να εμφανίζονται όλο και πιο συχνά, ιδιαίτερα μέσα στις πόλεις.
Όλοι μιλάνε για την ανάγκη που έχουν οι πόλεις από πράσινο. Οι δημοτικές αρχές προσπαθούν να πείσουν τους δημότες να δεχτούν να ενοποιηθούν οι πρασιές των πολυκατοικιών και να διαμορφωθούν σαν μικρές οάσεις που θα συνεισφέρουν και αυτές σημαντικά στον αγώνα κατά των προβλημάτων που αναφέραμε, αλλά και στην αναβάθμιση της αισθητικής της πόλης που έχει μεγάλη ανάγκη από τέτοιους χώρους που προσφέρουν πολύπλευρη βοήθεια.
Κάποιοι όμως ζουν στον κόσμο τους, χωρίς να τους ενδιαφέρει να ενημερωθούν, πόσο μάλιστα να βοηθήσουν κι αυτοί στο μέτρο που μπορούν. Αντίθετα, χωρίς καμιά ευαισθησία καταστρέφουν έναν τόπο πρασίνου για να σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους, και μάλιστα έναν τόπο που απ' ότι φαίνεται δεν τους ανήκει.
Ο χώρος δίπλα που δεν άλλαξε δείχνει πως ήταν πρώτα το μέρος που καταστράφηκε.
 Τα Ερωτήματα:
1) Τους ανήκει ο χώρος στον οποίο επενέβησαν, καθ' όσον οι γνωστές γαλάζιες δημοτικές πινακίδες στις γωνίες των πολυκατοικιών τους γράφουν οδός Χάλκης;
2) Πήραν άδεια από την υπεύθυνη υπηρεσία του Δήμου για να το κάνουν αυτό; Απ' ότι ξέρουμε, στις περιπτώσεις που θέλεις να επέμβεις σε δέντρο, κάνεις αίτηση και αναλαμβάνει ο Δήμος αν το αίτημα είναι δίκαιο να κάνει την επέμβαση.
3) Δεν υπήρχε καμιά περίπτωση να γίνει από τον Δήμο τέτοιου είδους καταστροφή, όπως βλέπουμε στην πρώτη φωτογραφία. Ακόμη και σε περίπτωση κλαδέματος, σίγουρα δεν γίνεται έτσι. Τα δέντρα ήταν μικρά, δεν ήταν επικίνδυνα, και το μόνο ίσως που θα 'πρεπε να γίνει ήταν να κοπούν κάποια κλαδιά στο χαμηλότερο σημείο τους.
4) Η ανευθυνότητα σ' αυτήν την πόλη δεν έχει όρια; Εδώ δεν πρόκειται για δουλειά κάποιου τρελού. Σίγουρα πήρε απόφαση η πολυκατοικία. Δεν βρέθηκε κάποιος γνωστικός για να τους αποτρέψει; Ομαδική παράκρουση έπαθαν, (για να μην μιλήσουμε για το πολιτισμικό τους επίπεδο);

Παρακαλούμε την διεύθυνση πρασίνου, αφού δει το θέμα και κάνει αυτοψία, να μας ενημερώσει, για να μάθουν οι αναγνώστες μας την αλήθεια και τι μέτρα θα παρθούν, έτσι ώστε να μην έχουμε ανάλογα κρούσματα στο μέλλον. Είναι πάντως ανησυχητικό το ότι πριν λίγες μέρες είχαμε το περιστατικό του ζαχαροπλαστείου Κωνσταντινίδη. Φαίνεται ότι οι δημότες δεν ανησυχούν ότι υπάρχει περίπτωση να υποστούν συνέπειες, όπως φαίνεται εξ΄άλλου και από ξεχείλωμα των παραβάσεων σε όλα τα επίπεδα και τομείς της πόλης. Αν κάποιοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο έργο της προστασίας της πόλης και των πολιτών της από τις βάρβαρες πράξεις αρκετών συμπολιτών τους, δεν θα επιμείνει κανείς στο να παραμείνουν στις θέσεις τους. Οι δημότες τις παραιτήσεις τους θα τις αποδεχθεί ευχαρίστως.