Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Κεραία "θανάτου" της Vodafone στην Άνω Πόλη.




Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων και των μαθητών της Άνω Πόλης (Επταπυργίου) κατά της κεραίας της VODAFONE.
Εμείς  οι κάτοικοι της Άνω Πόλης-Επταπυργίου συγκεντρωθήκαμε σήμερα Παρασκευή  11 Ιανουαρίου  στις  2μ.μ. στην πλατεία Αγίων Αναργύρων και απαιτήσαμε για ακόμη μια φορά την αποξήλωση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας της  VODAFONE που είναι καμουφλαρισμένη  στην καμινάδα της επί της οδού Ζήση Καραδήμου 11 διώροφης  οικοδομής.
Από σχετική έρευνα με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η  συγκεκριμένη κεραία λειτουργεί εν κρυπτώ από το 2009, χωρίς να ενημερωθούν οι κάτοικοι της περιοχής ούτε από την εταιρεία ούτε  από την ιδιοκτήτρια της οικοδομής, όπως είχαν υποχρέωση.
 Η κεραία βρίσκεται  σε χαμηλό ύψος και σε επικλινές έδαφος,  με αποτέλεσμα οι γύρω οικοδομές ΝΑ να είναι πιο ψηλά από την κεραία και   οι γύρω δρόμοι είναι στενοί, καθιστώντας άκρως επικίνδυνη την υψηλής συχνότητα ακτινοβολίας. Πιστεύουμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση αποξήλωση της συγκεκριμένης κεραίας από την περιοχή μας  για λόγους πρόληψης και προστασίας της υγείας μας.
Για  τους παραπάνω λόγους η  επιτροπή αγώνα που συγκροτήσαμε καλεί  όλους τους  κατοίκους της περιοχής σε διαρκή αγώνα μέχρι την οριστική αποκαθήλωσή της.
Ζητούμε από τα Μ.Μ.Ε. να κάνουν γνωστό το πρόβλημα μας και τους αρμόδιους φορείς της πόλης να πάρουν αποφάσεις για την απομάκρυνσή της .
Καλούμε το δήμαρχο  και τη Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, εφαρμόζοντας σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, να στηρίξουν το δίκαιο αίτημα μας και να αναλάβουν  πρωτοβουλία για την απομάκρυνσή της.
Είμαστε αποφασισμένοι  να προστατέψουμε  το αγαθό  της υγείας πέρα και πάνω από τα οικονομικά συμφέροντα  των εταιριών κινητής τηλεφωνίας.

Θεσσαλονίκη 11-1-013

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΩ ΠΟΛΗΣ - ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ
Πληροφορίες:  Τσιτλαΐδης  Γιάννης,  τηλ. 6972397952

Με την ευκαιρία επαναφέρουμε μία δημοσίευση που είχαμε κάνει στις 28 Ιουνίου 2012, σχετική με μία κεραία, στην γωνία Αριστοτέλους και Αριστοτέλους.  (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)   

Απ' ότι φαίνεται δεν υπάρχει κανείς υπεύθυνος σ' αυτήν την πόλη, γιατί για ένα τόσο  σοβαρό  ζήτημα επί 6 μήνες δεν ενδιαφέρθηκε και δεν έδωσε εξηγήσεις κανείς. Ποιος θα μας προστατέψει κύριοι του Δήμου και της Περιφέρειας; Έστω και δική σας αρμοδιότητα να μην είναι,  ουσιαστικό ενδιαφέρον για την πόλη που διοικείτε υπάρχει κυρίως όταν ενδιαφέρεστε για τα αφανή αλλά σημαντικά προβλήματα, που δεν είναι "πιασάρικα" και δεν είναι επικοινωνιακής σπουδαιότητας.