Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Otitoukatebeitoukathena ή Πλατεία Αριστοτέλους, μια απέραντη τενεκεδούπολη.


Που είναι τα περίφημα τρία σχέδια για τα διαχωριστικά, που αποκλειστικά θα έβαζαν τα μαγαζιά εστίασης; Τα σχέδια που είδαμε εμείς ήταν πιο
πολλά από τoν αριθμό των μαγαζιών γιατί στην καλύτερη περίπτωση το κάθε μαγαζί είχε το δικό του σχέδιο, στην χειρότερη το ίδιο μαγαζί είχε παραπάνω από ένα.


Εντελώς ακατάλληλα και κακόγουστα σχεδόν όλα. Από λαμαρίνα τα πιο πολλά, δηλαδή από υλικό που δεν έχει καμιά σχέση με την πλατεία Αριστοτέλους. Χίλιες φορές καλύτερα τα νάϋλον, που λέει ο λόγος, γιατί ήταν διαφανή σ' όλη την επιφάνειά τους, και όχι τενεκεδούπολη όπως είναι τώρα.



Αυτά που ήταν περισσότερο υποφερτά ήταν αυτά που είχαν τζάμι σε όλη την επιφάνειά τους, και τη μικρότερη δυνατή αδιαφανή, μόνο και μόνο για να στηρίζεται σωστά και με ασφάλεια. Δεν ξέρω τι έχει γίνει ή ποιος έχει ευθύνη γι αυτό, δεν ελπίζουμε να μας ενημερώσει ο κ. Κουράκης γιατί θα ήταν θαύμα κάτι τέτοιο.


Αυτή η κατάσταση όμως δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή, γιατί η πλατεία δεν αντέχει άλλο να πέφτει απ' τη μια κακοποίηση στην άλλη.
Πάντως κ. Κουράκη η απόλυτη σιωπή σας για τα ζητήματα που προκαλούν συζητήσεις μεταξύ των κατοίκων της πόλης και αφορούν τομείς της αρμοδιότητάς σας, δεν είναι ότι δημοκρατικότερο, από την 

στιγμή μάλιστα που η δημοτική  παράταξη στην οποία συμμετέχετε, είχε διακηρύξει, ότι η συμμετοχή των πολιτών θα είναι ένα κύριο μέλημα της. Πάντως αυτή η στάση, αφαιρεί κάτι από το έργο σας. Αλλά ας μην αλλάζω θέμα και αποπροσανατολιστούμε από το ζητούμενο αυτής της δημοσίευσης που είναι η αποτυχία του εγχειρήματος των διαχωριστικών. 

Κοιτάξτε εδώ. Το τσαντίρ μαχαλάς που είχαμε πει για μια άλλη περίπτωση, εδώ ταιριάζει απόλυτα. Οι μαγαζάτορες δεν εννοούν να βάλουν μυαλό, έτσι είχαν συνηθήσει.


Ελπίζουμε η πλατεία Αριστοτέλους να μην καταντήσει δεύτερη Ομόνοια.