Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Προθεσμία στους συλληφθέντες για την επίθεση στις Σκουριές

Από την διαμαρτυρία στην ΓΑΔΘ για τις συλλήψεις των Ιερισσιωτών.
Προθεσμία για να απολογηθούν την Κυριακή ζήτησαν και έλαβαν οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», τον περασμένο Φεβρουάριο, στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, μέχρι τότε θα κρατηθούν, με βάση τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.
Την απόφαση να απολογηθούν οι δύο συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη είχε λάβει νωρίτερα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Παναγής Γιαννάκης, για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων στα Δικαστήρια Πολυγύρου. Μετά από αυτή την απόφαση, προσήλθαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ο ανακριτής και η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής. ΣΥΡΙΖΑ: Έκθετος ο κ. Δένδιας
Για αντιδημοκρατική εκτροπή μίλησε στον Αlpha 989 o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, καταλογίζοντας σοβαρές πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης προσωπικά.
Τέτοια πράγματα δεν γίνονταν ούτε στη χούντα ... ο κ. Δένδιας είναι έκθετος στην παγκόσμια κοινή γνώμη, δε συνηθίζονται αυτά στον πολιτισμένο κόσμο, παρατήρησε μεταξύ άλλων ο κ. Στρατούλης.

Σε ανάλογο τόνο ήρθε λίγο αργότερα και η σχετική ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, στην οποία  κατηγορεί την ΕΛ.ΑΣ. για επίδειξη αυταρχισμού. «Οι αστυνομικές έφοδοι τις πρώτες πρωινές ώρες, το σπάσιμο των πορτών και οι συλλήψεις πολιτών μπροστά στα μάτια των παιδιών τους, φέρνουν στο νου σκηνές από παλιότερες εποχές αντιδημοκρατικής εκτροπής», τονίζεται και σημειώνεται πως «είναι προφανές, ότι αυτό το τρομοσόου δεν έχει καμία διωκτική σκοπιμότητα: οι συλληφθέντες είναι πολύ γνωστοί στην τοπική κοινωνία, έχουν μόνιμη και σταθερή κατοικία, και, το κυριότερο, έχουν προσέλθει αρκετές φορές στο παρελθόν για κατάθεση».
Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, πραγματικός στόχος της αστυνομίας και της κυβέρνησης είναι να τρομοκρατήσουν την τοπική κοινωνία «για να σταματήσει να διαμαρτύρεται ενάντια στην καταστροφική λειτουργία των μεταλλείων.
«Η κυβερνητική υποταγή στα συμφέροντα της διαπλοκής οδηγεί στον αυταρχικό κατήφορο και την έκρηξη της βίας. Πρέπει να τους σταματήσουμε, πρέπει να φύγουν για να σταματήσει η καταστροφή της κοινωνίας», καταλήγει η ανακοίνωση.