Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Περάσαμε την τάφρο του κυανίου! ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!


Τους παίρνουμε παραμάζωμα. Παρά τις τάφρους από κυανιώδη ψέματα, παρά τις παγίδες με τους λάκους από φίδια-δημοσιογράφους, παρά τους τηλεβόες  των απίστευτα βρωμερών ΜΕΓΑΛΟκαναλιών που αναμεταδίδουν τα "ραβασάκια' από τον ΑΝΤΕΝΑ τους, παρά το κατασκευασμένο ψέμα που  ΣΚΑΙ και γάιδαρο, ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ,  περάσαμε απέναντι, έχοντας σαν μοναδικό όπλο ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. Όσο και να εθίστηκαν τα αυτιά μας και το μυαλό μας στα ψέματα τα τελευταία χρόνια, και δεν μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε εύκολα από τις αλήθειες , τα γενονότα και οι προθέσεις για τα μελλοντικά γεγονότα ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΑ που όπως όλες οι τραγικές καταστάσεις στην ιστορία: δημιουργούν την επανάσταση των συνειδήσεων.
Και αυτό γιατί ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΘΑ ΤΑ ΕΧΑΝΑΝ ΟΛΑ: Τις Ζωές τους,  την Υγεία τους, τα Νερά τους, τις Δουλειές τους, το μέλλον των παιδιών τους. Όλες αυτές τις απώλειες μπορείς να τις δεχτείς μόνο σε μιά περίπτωση: Αν είναι να νικήσεις τον εχθρό, τότε προσφέρεις την ζωή σου. ΑΝ ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ, τότε το "ή τάν ή επί τάς" δεν είναι για σένα δίλημμα, ούτε εκβιασμός. Είναι το αυτονόητο.

Μα οι εχθροί σου δεν το υπολογίζουν αυτό, γι' αυτό και θα συντριβούν. Αυτοί ξέρουν να υπολογίζουν μόνο τις αξίες των μετοχών, τα κέρδη προ φόρων, τις υπεραξίες από την προσδοκόμενη χρήση κυανίων, το πόσα και πόσες χορηγίες θα δώσουν για να αγοράσουν ψυχές (και στην Χαλκιδική το καταλάβαμε αυτό πάρα πολλές φορές και το αναγνωρίσαμε δια του αποτελέσματος: νομαρχαίοι που χαρήκανε για τα δάση που θα καταστρεφόταν, βουλευτάδες, που ενθουσιασμένοι μιλούσαν για τις νέες θέσεις εργασίας αλλά σκεφτόταν με ηδονή τις χιλιάδες που θα χαθούν, ντόπια τηλεκανάλια της ντροπής που δεν είχαν ούτε ένα μικρογραμμάριο αξιοπρέπειας και ρίχτηκαν με όλα τα τηλεοπτικά όπλα τους πάνω στα ανθρώπινα μυαλά, κόκαλα στους ανθρώπους-σκυλιά).
Μα οι  Χαλκιδικιώτες, οι Κιλκισιώτες, οι Κομοτηναίοι, οι Αλεξανδρουπολίτες, οι Καλαμαριώτες, οι Ηρακλειώτες, οι Ευοσμίτες, οι Σάμιοι, οι Λαυριώτες ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κοντά στο νου έχουν και την γνώση. Η διάνοιά τους δεν είναι μια λέξη  για ποιήματα αλλά ένα εργαλείο που κρίνει και αποφασίζει. ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΤΕΙ
ΝΑ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ. Να μην δεχθεί τα καθρεφτάκια και τις χάντρες των εισβολέων και να τους παραδώσει την γη τους ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. 
Η ώρα που θα φωνάζουμε έξαλλοι από χαρά για την λύτρωση που θα νοιώσουμε, δεν είναι πολύ μακριά. Τότε το  ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ θα έχει γίνει ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ.