Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Η ευφάνταστη Αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού της Θεσσαλονίκης...

Άσκηση 1η: Φαντασιοπληχθείτε, κάνοντας σαν να υπάρχει πράγματι ποδηλατόσρομος!
και οι φαντασιόπληκτοι ποδηλάτες της πόλης.
Η αντιδημαρχία αστικού σχεδιασμού φαντασιώνεται με τους ποδηλατόδρομους της πόλης ή κάνει ότι υπάρχουν και οι ποδηλάτες τους
φαντάζονται πρώτα και μετά ποδηλατούν στους "φανταστικούς" (με την μία έννοια) ή "κατά φαντασίαν" ποδηλατόδρομους.  Η αντιδημαρχία δεν διαθέτει δεκάρα τσακιστή για την επανακατασκευή τους, ενώ κάνει σχέδια για τεράστιους ανεμιστήρες στους δρόμους της και τοπωνύμια στον "κόλπο" της. Ποδηλατόδρομοι λοιπόν , το νέο ανέκδοτο της πόλης όπου όλοι σκάμε στα γέλια. Το άλλο με τις θέσεις στάθμευσης δικύκλων το ξέρετε;
Η 1η άσκηση ήταν για τους ποδηλάτες.
Η 2η άσκηση είναι για τους οδηγούς: Να έχετε μαζί σας μια μεζούρα. Κάθε λίγο να κατεβαίνετε από το αυτοκίνητο, και να μετράτε περίπου 1,5 μέτρο και μετά με την φαντασία σας να ενώνετε αυτά τα σημεία δημιουργώντας νοητικές γραμμές  και να σχηματίζετε στο μυαλό σας τον ποδηλατόδρομο τον οποίο απαγορέυεται να παραβιάζετε..
Η 3η άσκηση είναι για την Αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού. Πάρτε έναν χάρτη  με τους ποδηλατόδρομους της πόλης, φαντασθείτε τον να υπάρχει και  ότι τον επισκευάζετε, τον συντηρείτε, τον βελτιώνετε κλπ.
ΠΡΟΤΑΣΗ: Δημιουργείστε ομάδες διαλογισμού ποδηλατών, οδηγών και υπαλλήλων της Αντιδημαρχίας Αστικού σχεδιασμού. Δουλέψτε με τις ομάδες αυτές τις ασκήσεις που προαναφέραμε  και ώ του θαύματος δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε "ούτε φράγκο" για τους ποδηλατόδρομους. Μόνο να ξέρετε να δια-λο-παρα-λο-γίζεστε.