Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Ένα καλό δώρο από τις εταιρίες ή το πρόγραμμα της Πρωτοβουλίας στο καλάθι των αχρήστων;


Ως συνήθως οι εταιρίες εκμεταλλεύονται τα κενά του δημοσίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης για να εισχωρήσουν σε τομείς που δεν είναι δικοί τους. Η κατασκευή αυτή είναι για την στάθμευση των ποδηλάτων και δίνεται δώρο από φαρμακευτική εταιρία σε φαρμακεία για να εξυπηρετούν τους πελάτες τους. Από μια πρώτη ματιά, όλα είναι καλά. Όμως, αν κάθε μαγαζί βάζει την δικιά του κατασκευή, θα δημιουργηθούν τα εξής προβλήματα:

 Θα υπάρχει ανομοιομορφία και θα είναι σε βάρος της ομορφιά της πόλης. Θα τοποθετούνται αναγκαστικά μπροστά στα καταστήματα χωρίς να παρθεί υπ' όψιν αν θα δυσχεραίνει την κυκλοφορία των πεζών. Επίσης τα σημεία αυτά δεν θα έχουν επιλεχθεί για την καταλληλότητα τους ως προς την εύκολη πρόσβαση και την αποφυγή διαδρομής των ποδηλατιστών πάνω στα πεζοδρόμια.
Οι ποδηλάτες δυστυχώς στην συμπεριφορά τους δεν διαφέρουν από τους υπόλοιπους, κάνουν σοβαρές παραβάσεις του ΚΟΚ και δημιουργούν προβλήματα κύρια στους πεζούς. Η κυκλοφορία τους στα πεζοδρόμια απαγορεύεται και αν πρέπει αναγκαστικά να προχωρήσουν πάνω σ' αυτά πρέπει να κινούν  το ποδήλατο με τα χέρια.
Παίρνοντας λοιπόν όλα αυτά υπ' όψη μας καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι μόνον ο Δήμος πρέπει να τοποθετεί τέτοιες κατασκευές. Έχετε δει εσείς κάτι τέτοιο; Η αδιαφορία και τούτης της διοίκησης του Δήμου γι αυτό που λέγεται ποδήλατο είναι κάτι παραπάνω από σοκαριστική γι αυτούς που δημιούργησαν το πρόγραμμα της Πρωτοβουλίας ή γι αυτούς που το πίστεψαν και έπεισαν και άλλους γι αυτό.
Το Δ..Σ. της Πρωτοβουλίας έχει να μας πει κάτι γι αυτό;